You are here

здравеопазване

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/observat/public_html/boyan/includes/common.inc).

Таблиците на живота и смъртта

Тези дни беше публикувана една от световните класации на страните според здравето на тяхното население. Става дума за един от индексите, публикувани от Блумбърг. Почти паралелно беше публикуван и индекса на щастието, който се доминира от няколко Скандинавски страни със студен климат, високи данъци и много ниски нива на слънчево греене през годината.

Достъпът до здравеопазване в България и плановете за реформи

България е една от страните в Европейския съюз с изключително неравен достъп до здравеопазване. Това е основната причина за високите нива на неудовлетвореност от качеството на здравните услуги в страната. Неравният достъп до здравеопазване има различни аспекти. Тук ще се спра на тези, които са най-силно представени в България. Сред тях са териториалните аспекти на достъпа, свързани с разстоянията, времето и цената за физическо придвижване до местата, където се предлагат определени здравни услуги. Тук се включва и ограничеността на избора, която също има териториални аспекти.

Subscribe to RSS - здравеопазване