You are here

Анализ на данни от BLISS

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/observat/public_html/boyan/includes/common.inc).

Тук представям примери за анализ на данни от изследването BLISS на ИОО-София и Световната банка.

Comments

Това е модул 1 от изследването BLISS, който съдържа основни данни за домакинствата и техните членове, включително малко информация за образованието и здравния статус на всеки член от домакинството. Изследването е проведено през март и април 2013 г. и включва въпросник към домакинствата и специален модул за проучване на когнитивните и некогнитивните умения на пълнолетното население. Файловете, които започват с dict. (съкратено от англ. "dictionary" - речник) съдържат списък с променливите и самият въпрос, чрез който са дефинирани. Останалите файлове съдържат данни от изследването. Приложени са само тези модули, които са необходими за изчисляването на индекс на многомерната бедност. Кодът на R, който използва приложените файлове за анализ на многомерната бедност е приложен по-долу.

comfile2: 

Това е модул 3 от BLISS, посветен на жилищните условия.

comfile2: 

Това е модул 10 от изследването BLISS, който съдържа субективни оценки на благосъстоянието и информация, влизаща в европейския индикатор за материална депривация.

comfile2: 

Модул 4 от BLISS съдържа информация за движимото имущество на домакинството.

comfile2: 

Това са теглата, които трябва да си езползват за индивидите и домакинствата в основната извадка на BLISS.

Този файл съдържа код за R, който изчислява многомерна бедност на базата на данни от BLISS.